Powered By Blogger

10. април 2011.

Мироточива икона Св. Богородице Иверске Чудотворке


http://westerndiocese-galleries.magix.net/

У парохији Рођења Пресвете Богородице, Оранџ Каунти (предграђе Лос Анђелеса САД), Српске православне епархије западноамеричке, уочи црквене славе на празничном бденију 20. 09.2008., десило се чудо милости Божије.

У присуству преко стотину парохијана, за време молитве, икона Пресвете Богородице је почела да точи целебно миро у таквој количини да се преливало преко постоља на којем је икона била положена. Благодарећи Господу и Св. Богородици на милости, о. Блашко Параклис са верним народом је направио неколико снимака као сведочанство истинитости догађаја. По свршетку празничног бденија мироточење са иконе је такође престало.  
Ова чудотворна икона је власништво Руске православне парохије на острву Хаваи САД. О. Блашко Параклис на овом острву води Српску православну мисионарску парохију и тим путем је упознао руског свештеника и добио вест о овој икони преко које је Господ и раније показивао своју милост. Икона је неколико дана била у Лос Анђелесу а потом је крајем септембра враћена руској цркви на Хавајима. 
Приликом наше недавне посете Лос Анђелесу, сазнали смо о овом дивном чуду и добили од о. Блашка делић преосталог св. мира и фотографију коју објављујемо молећи Пресвету Богородицу да и нама грешнима подари мир и спокојство у овом свету. 
Сајт Епархије западноамеричке
www.westsrbdio.org